Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Samen bouwen aan waardevolle ontmoetingen

‘Live heeft impact’, blijft onze overtuiging. Waar mogelijk gecombineerd met digitaal.

Beurzen en evenementen

Tot maart was het in Jaarbeurs ‘business as usal’ met een goed bezochte 50ste editie van de Vakantiebeurs (100.797 bezoekers), een geslaagde VSK (36.364 bezoekers) en vele kleinere en middelgrote events en bijeenkomsten.

Internationaal

Tegen alle verwachtingen in heeft onze joint venture VNU-Exhibitions Asia (VNU-EA) in 2020 een substantiële omzet en resultaat behaald. De maatregelen van de Chinese overheid maakten al snel een veilige terugkeer naar ‘normaal’ mogelijk.

Duurzame organisatie

Jaarbeurs wil toonaangevend en onderscheidend zijn in de sector op het gebied van duurzaamheid. In 2020 hebben we versneld geïnvesteerd in een duurzame toekomst.

De slimste venue

We werken hard aan ons digitale DNA. Tegelijkertijd geloven we in de kracht van de fysieke, ‘live’ ontmoeting. Juist in de combinatie van die twee werelden biedt Jaarbeurs een unieke propositie voor exposanten en bezoekers.

Veiligheid voorop

Veiligheid is voor Jaarbeurs de hoogste prioriteit. In het COVID-jaar kreeg veiligheid voor bezoekers, klanten en medewerkers extra aandacht.

Nieuwe Jaarbeurs: door de crisis heen kijken

Jaarbeurs en de gemeente Utrecht zijn al meer dan 100 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met ons masterplan voor de nieuwe Jaarbeurs geven we de stad iets terug. We bieden kansen voor Jaarbeurs, de stad Utrecht en haar bewoners.

Hechte organisatie met een dynamische werkomgeving

Jaarbeurs is trots op haar medewerkers. Zij zijn cruciaal voor het realiseren van ons strategisch plan. Dat vraagt om gezonde, vitale medewerkers die zich met passie inzetten en zich steeds weer ontwikkelen.

Toelichting op het financiële jaar

In 2020 heeft COVID een significante impact gehad op de bedrijfsvoering en daarmee de financiële resultaten. De omzet is afgenomen met 59% naar € 57,9 miljoen en het verlies is € 12,4 miljoen.