Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Internationaal: plussen en minnen

In 2021 heeft onze joint venture VNU Exhibitions Asia (VNU-EA) opnieuw een positief resultaat behaald. Ook in China was het vaak koersen tussen verschillende regionale lockdowns door, en zijn events geannuleerd of verschoven. Gelukkig konden in Shanghai veel events gewoon doorgaan.

China heeft met name harde lockdowns gekend, waarbij alles hermetisch gesloten was. De maatregelen van de overheid maakten dat er bij opening relatief snel een veilige terugkeer naar ‘normaal’ mogelijk was, inclusief een volop draaiende economie. Tegenvaller was wel dat de grote PetFair beurs twee weken voor de datum verschoven moest worden naar 2022.

Versneld verbeteren, ook in Bangkok

VNU Asia Pacific (VNU-AP) in Bangkok kampte in 2021 met een langdurige lockdown, waarin ruim dertig beurzen en events werden uitgesteld. Dit heeft impact gehad op de liquiditeit en er is een lening verstrekt door de aandeelhouders. Net als Jaarbeurs Nederland heeft VNU-AP van deze gelegenheid gebruik gemaakt om te verbeteren, onder meer door de organisatiestructuur en salesstrategie te optimaliseren. De verwachting is dat in mei 2022 de deuren weer open kunnen voor de eerste beurs. Andere internationale beurzen staan nu later in het jaar of in 2023 gepland, zoals de belangrijke VIV Asia in Bangkok. De VIV van Abu Dhabi kon in 2021 wel doorgaan en overtrof zelfs de editie van 2019.

'We komen graag voor de vierde keer terug'

"Al drie achteropeenvolgende jaren maken wij gebruik van van de Jaarbeurs voor The Digital Dutch van KPN. Zowel live als digitaal voor ons dé locatie; centraal, groots, flexibel en meedenkend. Voor de komende vierde editie hoefden wij niet lang na te denken; we keren wederom terug in Utrecht!"

Bureau's Steam en Fjuze