Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Internationaal

Ook internationaal legden we ons toe op meer ‘focus’. In Azië lag dat op ondernemerschap en het claimen van positie. Er ligt een duidelijk accent op groei en technologische veranderingen gaan er razendsnel. Heiko Stutzinger is in februari aangetreden als managing director VNU AP (Asian Pacific).

Positieve resultaten in China

De resultaten in China waren positief. Afgelopen jaar startten meerdere joint ventures om te innoveren in bestaande en nieuwe markten. Het eerste VIV-event in Qingdao met ruim 20.000 bezoekers per dag verliep succesvol. Dat gold ook voor Domotex, PetFair, TCT en R+T, die een sterke groei doormaakten door onder meer toepassing van technologische innovaties en het samenbrengen van live events en communities. 

Samenwerking VIV en Victam

Het VIV-portfolio is voor onze internationale inspanningen cruciaal. Dat geldt zowel commercieel als financieel en geografisch. We hebben in 2019 een verdergaande strategische samenwerking aangekondigd tussen VIV en Victam. Daarmee willen we tweejaarlijks de Aziatische beurs Animal Health and Nutrition Asia organiseren. Het is de bedoeling dat deze samenwerking tussen VIV en Victam in 2022 opvolging krijgt in Utrecht.