Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Hoe Jaarbeurs waarde creëert

In een jaar zonder grote impact van corona lockdowns, drukken we als Jaarbeurs een stempel op de lokale, regionale en landelijke economie. Jaarlijks ontvangen we bijna 2,5 miljoen bezoekers op ruim 8.600 evenementen, beurzen, congressen en andere bijeenkomsten. De economische impact voor de regio Utrecht betreft meer dan een half miljard euro.

De toekomst is duurzaam

Als een van de grootste evenementenlocaties van Nederland hebben we in onze sector een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn voor ons een leidraad. Op het gebied van klimaat kan Jaarbeurs veel betekenen in het verkleinen van de footprint van beurzen, bijeenkomsten en evenementen. In 2030 willen we de meest duurzame congres- en evenementenlocatie van Europa zijn.

Digitalisering

Onze duurzaamheidsdoelstellingen gaan hand in hand met onze digitaliseringsstrategie – zo kunnen we bijvoorbeeld veel besparen aan beursplattegronden met onze app en ons unieke indoor navigatiesysteem. We streven er niet alleen naar om de meest duurzame beurzen- en evenementenlocatie van Europa te worden - we willen ook een van de slimste zijn.

Waardecreatiemodel

Ons waardecreatiemodel maakt inzichtelijk welke sociale, economische en milieu-gerelateerde kapitalen we benutten, hoe Jaarbeurs die omzet in waarde en wat dat de maatschappij vervolgens oplevert. Om goed te laten zien wat onze invloed op de samenleving is, hebben we ons waardecreatiemodel schematisch in beeld gebracht.