Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Wie we zijn en wat we doen

Sinds onze oprichting in 1916 zijn we een plek waar je elkaar écht kunt ontmoeten. In het centrum van het land en in het hart van Utrecht. Ontmoeten om te groeien. Als Jaarbeurs bieden én creëren we de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie, als markt. Op een duurzame, veilige en slimme manier. Live, online en offline. We willen een plek zijn waar mensen hun passie of vak beleven zoals nergens anders. Waar ze opgaan in het moment en waar ze aandacht kunnen geven aan wat er voor hen toe doet. En waar zij zelf de aandacht krijgen die ze verdienen. Sinds 1931 zijn we de Koninklijke Jaarbeurs en daar zijn we trots op.

Onze organisatie

Bij Jaarbeurs werken in totaal bijna 300 mensen. Onze gepassioneerde medewerkers met kennis van specifieke industrieën maken ons een waardevolle gesprekspartner en adviseur. In een aantal markten bieden we een grote expertise: zoals gezondheidszorg, bouw & installatie, industrie, logistiek, IT media, onderwijs, travel en leisure. We richten ons op B2B- en B2C-markten met merken als de Bouwbeurs en de Vakantiebeurs en platformen als Computable, installatieprofs.nl en maakindustrie.nl.
Met een groot en divers aanbod van zalen, inclusief het Beatrix Theater, zijn we één van de grootste vergader- en congreslocaties van Nederland. Voor onze dienstverlening vertrouwen we op ons uitgebreide nationale en internationale netwerk en onze leveranciers en samenwerkingspartners.

Jaarbeurs Internationaal

Behalve in Nederland organiseert Jaarbeurs ook vak- en consumentenevents buiten Nederland, gericht op de segmenten Agri & Food, Bouw en Lifestyle. We opereren vanuit drie joint ventures: VIV Global, VNU Exhibiotions Asia en VNU Exhibiotions Asia Pacific. De VIV (Vakbeurs Innovatieve Veehouderij) organiseren we in China, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook eens in de vier jaar in Nederland. Jaarbeurs is 70% eigenaar van VNU Exhibitions Asia in Shanghai. Een zelfstandig bedrijf dat opereert binnen de met Jaarbeurs afgesproken strategische kaders. VNU Exhibitions Asia Pacific, gevestigd in Bangkok, is een kleinere organisatie in omvang en omzet, waarvan Jaarbeurs voor 49,99% eigenaar is. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.